Babinet.cz  /  Recepty  /  Upečme si...  /  K víkendové snídani patří česká klasika. Připravte si vláčnou citrónovou bábovku a začněte den svěže!

K víkendové snídani patří česká klasika. Připravte si vláčnou citrónovou bábovku a začněte den svěže!

15.1.2021 - AndreaP.

Máte tady víkend a vy přemýšlíte, čím si ho zpříjemnit? Vsaďte na klasiku a upečte bábovku! Nechce se vám listovat kuchařkami a hledat vhodné recepty? Vyzkoušejte tento recept na rychlou a opravdu svěží nedusivou bábovku.

Potřebujeme :

  • 180 g moučkového cukru
  • 5 vajec
  • 200 g hladké mouky
  • 1 citrónový pudink
  • šťáva i kůra z 1,5 citrónu
  • 1/2 prášku do pečiva
  • 1/2 sklenice vody

 

Z pěti bílků ušleháme tuhý sníh, do kterého zašleháme zlehka cukr, a poté postupně po jednom všech pět žloutků. Do takto dobře vyšlehané hmoty přidáme citrónovou šťávu, vodu a pak mouku smíchanou s práškem do pečiva a citrónovým pudinkem. Nakonec vmícháme citrónovou kůru z dobře omytého citrónu.

Těsto nalijeme do řádně vymazané a vysypané formy na bábovku a pomalu upečeme ve středně předehřáté troubě.

Po vychladnutí buď jen bábovku lehce pocukrujeme a nebo zvolíme chuťově výraznější variantu a bábovku polijeme citrónovou polevou.

Poleva :

  • 250 g moučkového cukru, 2 lžíce citrónové šťávy, 2 lžíce vařící vody, 1 lžíce oleje

Moučkový cukr zalijeme horkou vodou, přidáme šťávu z citrónu a olej a umícháme hustou lesklou polevu.

(foto: Pixabay.com)

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Vložit komentář

Další recepty

Náš tip