Babinet.cz  /  Recepty  /  Upečme si...  /  Za 20 minut hotovo? Jednoduché nekynuté vdolky z podmáslí

Za 20 minut hotovo? Jednoduché nekynuté vdolky z podmáslí

13.11.2020 - AndreaP.

Podmáslí propůjčuje těmto vdolkům nejen jemnou příchuť, ale také jim dodá rozplývavou, měkkou strukturu. Zadělat těsto a upéct vdolky by od začátku do konce nemělo trvat déle než 20 minut. Z tohoto receptu vyjde asi 18 vdolků.

Potřebujeme:

  • 500 g hladké mouky
  • 2 lžičky sody bikarbony
  • 2 lžičky vinného kamene (kypřícího prášku)
  • 2 lžičky cukru moučka
  • 50 g másla
  • 25 g změklého ztuženého rostlinného tuku
  • 300 ml podmáslí
  • 1 rozšlehané vejce na potření (není nutné)

Troubu předehřejte na 220 stupňů a velký plech vyložte pečícím papírem.

Do mísy nasypte mouku, sodu, vinný kámen a cukr. Máslo i tuk nakrájejte na kousky a přidejte k sypké směsi. Tuk vpracujte do mouky prsty, přilijte podmáslí a vypracujte těsto.

Pracovní plochu lehce poprašte moukou. Z těsta vyválejte či vytvarujte asi 4 mm vysoký obdélník. Poté vykrajujte vdolky o průměru cca 6 cm (např. sklenicí).

Vdolky rozložte na plech, potřete vejcem pro zlatavý nádech a pečte asi 12 minut (dokud nemají suché dno a nepůsobí nadýchaně). Hotové pak nechejte vychladnou na mřížce a podávejte se smetanou a džemem.

(ilustrační foto: Pixabay.com)

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

ali-k
16.11.2020 14:02

Z těsta vyválejte či vytvarujte asi 4 cm vysoký obdélník. To myslíte vážně. Nemá tam být 4 mm?? Proč si pisatel nedá pozor na to, co píše?

Vložit komentář

Další recepty

Náš tip