Babinet.cz  /  Recepty  /  Masa a vnitřnosti  /  Paprikový lusk netradičně? Naplníme jej nejen mletým masem, přidáme také houby!

Paprikový lusk netradičně? Naplníme jej nejen mletým masem, přidáme také houby!

10.11.2020 - AndreaP.

Paprikové lusky naplněné mletým masem s rýží, a to vše zalité v lahodné rajské omáčce, to je recept, který již zřejmě někdy jedl každý z nás. My si ale dnes tento známý recept trošku obměníme, do plněného základu si totiž místo rýže přidáme houby, přesněji žampióny. Získáme tak opět další chuťovou nálož.

Potřebujeme:

  • 4 velké papriky
  • 50 g prorostlé slaniny
  • 1 cibule
  • 250 g žampionů
  • 250 g mletého masa
  • 2 lžíce másla
  • sůl
  • pepř
  • 2 lžíce rajského protlaku
  • 1/2 lžíce sójové omáčky
  • 3 lžíce ementálu
  • 1/8 l smetany
  • 1 lžíce petrželky

 

Z paprik odřízněte část přirostlou ke stonku, odstraňte semena, dužninu omyjte a nechte okapat.

Slaninu, oloupané cibule a očistěné žampiony nakrájejte na kostičky, smíchejte s mletým masem, osolte a opepřete.

Ohnivzdornou formu vymažte máslem.

Masovou směsí naplňte papriky a vložte je do formy. Přikryté dejte do horké trouby a pečte do měkka.

Rajský protlak, sójovou omáčku, strouhaný sýr a smetanu rozkvedlejte. Směsí přelijte papriky a bez poklice zapečte (200 stupňů) .

Posypte petrželkou a podávejte.

(ilustrační foto: yummly.co.uk)

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Vložit komentář

Další recepty

Náš tip