Babinet.cz  /  Recepty  /  Česká národní  /  Jak připravit svatomartinskou husu? Foto návod krok za krokem i pro úplné začátečníky!

Jak připravit svatomartinskou husu? Foto návod krok za krokem i pro úplné začátečníky!

1.11.2020 - AndreaP.

Lidová pranostika praví: Na svatého Martina nejlepší je husina;

pohleď na hruď i na kosti,poznáš, jaká zima se přihostí.

Oslavy svatého Martina připadají každoročně na magické datum 11. 11. a jsou neodmyslitelně spjaty s dozlatova propečenou svatomartinskou husou. Receptů na její přípravu je nespočet, my vám přinášíme chuťově skvělý a zároveň velmi jednoduchý recept, jehož přípravu zvládne i úplný kuchařský začátečník, ale výsledek bude chutnat jak od babičky.

1) Omytou husu osolíme ze všech stran.

2) Okmínujeme a vložíme oloupané cibule.

3) Přidáme na srpky nakrájená jablka.

4) Uzavřeme párátky.

5) Husu vložíme do pekáče a podlijeme asi 300 ml vody.

6) Přikryjeme alobalem a pečeme nejméně 3 hodiny.

7) Během pečení odebíráme sádlo.

8) Po 3 hodinách obrátíme a již bez alobalu necháme zapéct kůrčičku.

9) Podáváme se zelím a knedlíkem. A na zdraví si připijeme jak jinak než mladým svatomartinským vínem.

Na zdraví a dobrou chuť!

 

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Vložit komentář

Další recepty

Náš tip