Babinet.cz  /  Recepty  /  Masa a vnitřnosti  /  Netradiční zabijačková sekaná s houbovou omáčkou

Netradiční zabijačková sekaná s houbovou omáčkou

20.10.2020 - AndreaP.

Asi mnozí už někdy v životě pekli klasickou sekanou. Je to oblíbené a rychlé jídlo, které milují děti i dospělí. My dnes přinášíme její vylepšenou verzi, kdy nejen že do základu sekané přidáme netradičně prejt, navíc si jako bonus navíc k ní připravíme rovněž houbovou omáčku. Ideální recept, který nám ukáže všechny vůně podzimu.

Potřebujeme :

  • 1 kg libového hovězího mletého masa
  • 250 g prejtu
  • 1 cibuli
  • 1 lžíci olivového oleje
  • 3 lžíce rajského protlaku/omáčky
  • 2 lžíce čerstvé nakrájené petrželky
  • sůl a čerstvě namletý pepř

Žampionová omáčka:

  • 2 lžíce olivového oleje
  • 200 g čerstvých bílých žampionů nakrájených na tenké plátky
  • nakrájenou červenou cibuli
  • 2 lžíce rajského protlaku/omáčky
  • hrnek kuřecího vývaru
  • sůl a čerstvě namletý pepř

 

Předehřejte troubu na 180°C.

Mleté maso a prejt dejte do mísy. Nakrájenou cibuli lehce osmažte na oleji v malé pánvičce dozlatova. Smíchejte cibuli, rajský protlak, petrželku, sůl a pepř s prejtem a mletým masem. Pořádně hnětejte, dokud nebudou všechny ingredience promíchané.

Ze vzniklé hmoty utvořte šišku, nebo dejte hmotu do pekáče. Pečte minimálně 1 hodinu (zda je sekaná již hotová, zjistíme za použití párátka).

Příprava žampionové omáčky:
Na malé pánvi rozehřejte olej. Přidejte žampiony a cibuli a smažte je do té doby, než změknou a získají nazlátlou barvu. Pak přidejte rajský protlak, zamíchejte a přilijte vývar. Zvolna vařte 5-10 minut. Dochuťte dle potřeby. Podávejte s bramborovou kaší.

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Vložit komentář

Další recepty

Náš tip