Babinet.cz  /  Recepty  /  Předkrmy  /  Rychlá večeře téměř bez práce? Připravte si chuťově dokonalé houbové topinky

Rychlá večeře téměř bez práce? Připravte si chuťově dokonalé houbové topinky

18.10.2020 - AndreaP.

Už samotná vůně a chuť čerstvě opečené topinky s česnekem navozuje příjemnou atmosféru. Když k ní přidáme podušené hříbky jemně okořeněné chilli, pak už mluvíme o chuťové dokonalosti.

Potřebujeme :

  • 4 plátky chleba (můžeme nahradit bagetou nebo vekou)
  • 500 g čerstvých hub - nejlépe hříbků
  • olivový olej
  • stroužek česneku
  • čerstvá šalvěj
  • chilli koření
  • mletý pepř
  • sůl
  • čerstvá pažitka

 

Houby očistíme a nakrájíme na tenké plátky. Na pánvi rozehřejeme olivový olej a přidáme česnek, šalvej, chilli, pepř a sůl. Dusíme na mírném ohni, poté přidáme houby a dusíme dalších 15 - 20 minut na silnějším ohni, dokud se nevypaří šťáva z hub.

Chleba klasicky opečeme a odložíme jej na talíř.

Houbovou směs poté vrstvíme na topinky a zdobíme nasekanou pažitkou. Posypat můžeme lehce také sýrem. Podáváme nejlépe teplé.

Náš houbový tip:

 

(foto: honestcooking.com)

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Vložit komentář

Další recepty

Náš tip