Babinet.cz  /  Recepty  /  Masa a vnitřnosti  /  Netradiční rychlovka: Špíz z drůběžích jater

Netradiční rychlovka: Špíz z drůběžích jater

25.5.2020 - AndreaP.

Drůbeží játra jsou dostupná téměř v každém marketu, jsou levná a nenáročná na přípravu, vhodná jsou tudíž také pro ty, co se s vnitřnostmi při vaření v kuchyni teprve seznamují. Pro milovníky drůběžích jater zde máme jednu rychlovku, jak netradičně tyto játra upravit. Chuťovým pomocníkem v tomto receptu nám navíc budou také žampióny a hroznové víno.

Potřebujeme :

  • 1 hrnek drůbežích jater
  • 1 hrnek drobných žampionů
  • 2 silnější plátky anglické slaniny
  • hrnek kuliček hroznového vína

 

Očištěná a omytá játra nakrájíme na plátky, slaninu na čtverečky. Játra, slaninu, drobné žampiony a kuličky vína napichujeme střídavě na jehlu nebo špejli. Osolíme, opepříme a opékáme na oleji nebo pečeme v alobalu.

 

(ilustrační foto: americangarden.us)

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Vložit komentář

Další recepty

Náš tip