Babinet.cz  /  Recepty  /  Masa a vnitřnosti  /  Co uvařit v letních vedrech? Lehký kuřecí salát s cizrnou

Co uvařit v letních vedrech? Lehký kuřecí salát s cizrnou

24.5.2020 - AndreaP.

Máme konec května a pomalu a jistě se opět blíží letní horké dny, kdy na jídlo a zejména jeho přípravu v rozpálených kuchyních nebudeme mít ani pomyšlení. Hodit se tedy budou odlehčené verze jídel, které nás nikdy nenechají na holičkách. Tento salát je jedním z nich.

Potřebujeme:

  • 600 g sterilované cizrny
  • 1 větší rajče
  • 2 stroužky česneku
  • sůl
  • 2 hrsti čerstvého špenátu
  • 1 větší  kuřecí prso
  • olivový olej
  • citrón na dochucení



Cizrnu slijeme, propláchneme studenou vodou a necháme na sítu okapat.

Listy špenátu opereme a osušíme, rajče omyjeme, rozpůlíme a nasekáme nadrobno.

Kuřecí maso nakrájíme na menší kousky a na oleji orestujeme.

Do pánve k hotovému masu přidáme na plátky nakrájený česnek, slitou cizrnu, osolíme, opepříme, přidáme nakrájené rajče a listy špenátu. Lehce promícháme na pánvi, listy špenátu by měly pouze změknout a zavadnout.

Podáváme ještě teplé s měsíčky nakrájeného citronu na dochucení.

(foto: taste.com.au)

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Vložit komentář

Další recepty

Náš tip