Babinet.cz  /  Recepty  /  Mezinárodní  /  Chutně a hravě: Thajské kuřecí špízy

Chutně a hravě: Thajské kuřecí špízy

5.2.2020 - AndreaP.

Thajská kuchyně je barevná, svěží, plná čerstvých surovin a hlavně lehce kombinovatelných chutí. Občas umí být  také značně pikantní. Tyto špízy vás alespoň pomyslně přiblíží chutě, které tam můžete potkat a ochutnat na každém rohu.

Potřebujeme:

  • 1 libová kuřecí prsíčka
  • 1 oloupaná, na trojúhelníky rozkrájená cibule
  • 1 velká červená a 1 žlutá paprika - zbavené semen
  • 2 lžíce oleje
  • 2 lžíce limetové šťávy
  • rajčata nakrájená na půlky jako příloha
  • 1 lžíce thajské červené karí pasty
  • 1,5 dl konzervovaného kokosového mléka

Marináda: do menší pánve dejte karí pastu a na středním plameni vařte asi 1 minutu. Přilijte polovinu kokosového mléka a přiveďte k varu. Vařte 2-3 minuty, dokud se asi 2/3 tekutiny nevypaří. Odstavte pánev a vmíchejte zbytek kokosového mléka. Nechte zchládnout.

Nakrájete kuře na 2,5 cm velké kousky a vmíchejte do studené marinády. Zakryjte a nechte alespoň 2 hodiny marinovat.

Nakrájete cibule do trojúhelníčk a papriky na 2,5 cm velké plátky. Vyjměte kuřecí kousky z marinády, napíchejte je na jehly společně se zeleninou.

V malé misce smíchejte limetovou šťávu s olejem a přelijte přes kebaby.

Grilujte 10-15 minut, občas otočte a polijte šťávou. Souběžně grilujte i půlky rajčat jako přílohu.

(foto: thecozyapron.com)

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Vložit komentář

Další recepty

Náš tip