Babinet.cz  /  Recepty  /  Polévky, omáčky a zálivky  /  Kari omáčka je ozdobou talíře, její barva láká k ochutnání

Kari omáčka je ozdobou talíře, její barva láká k ochutnání

4.10.2019 - AndreaP.

Když se řekne svíčková omáčka, každý si jí asi ihned dokáže představit, její barvu, vůni, chuť. My si dnes ale zkusíme omáčku jinou, a to nejen barvou (v tomto případě velmi výraznou), ale i chutí. Kari omáčka zcela jistě patří právem na náš stůl. Vyzkoušejte jí, nebudete litovat.

Potřebujeme :

  • 2 lžíce másla
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 1 smetana
  • 1 hrnek vývaru
  • jablko
  • 1 malá cibule
  • sůl
  • 1 lžička kari koření

Na másle osmahneme jemně nakrájenou cibulku, přisypeme mouku a rozmícháme světlou jíšku. Rozředíme ji vývarem a vaříme asi 20 minut. Přidáme smetanu, nastrouhané jablko, sůl, kari a ještě krátce povaříme.

Omáčka pochopitelně neslouží jako samostatné jídlo, ale jako doplněk, a to například ke knedlíkům, ale také k těstovinám či rýži.

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Vložit komentář

Další recepty

Náš tip