Babinet.cz  /  Recepty  /  Předkrmy  /  Salát z pečených rajčat

Salát z pečených rajčat

18.7.2019 - AndreaP.

Začíná sezóna rajčat, které jsou má nejoblíbenější zelenina vůbec. V okamžiku, kdy se mi na zahradě začervená první kousek, začíná období, kdy jsem schopná jíst rajče ke snídani, obědu i večeři, a různě mezi tím. A receptů také není nikdy dost.

Na dnešní recept potřebujeme :

  • 500 g cherry rajčat
  • 1 lilek
  • 4 lžíce olivového oleje
  • pepř
  • sůl
  • 200 g ovčího sýra
  • několik listů čerstvé bazalky

Začneme tím, že si troubu předehřejeme na 200 °C a pekáč vyložíme pečicím papírem.

Rajčata omyjeme,osušíme a propíchneme. Lilek nakrájíme na plátky nebo na kostky. 
Takto připravenou zeleninu poté promícháme s olejem a dáme na plech, pečeme asi 25-30 minut v troubě. Pečením se zintenzivní chuť rajčat.

Servírujeme ochucené solí a pepřem s rozdrobeným ovčím sýrem a natrhanou čerstvou bazalkou.

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Vložit komentář

Další recepty

Náš tip