Babinet.cz  /  Magazín  /  Pod lupou  /  Dvojí kvalita potravin: Kvalita výrobků firmy Manner na českém trhu

Dvojí kvalita potravin: Kvalita výrobků firmy Manner na českém trhu

3.6.2019 - redakce Babinet.cz

Výrobky vídeňské firmy Manner, celosvětově uznávaného výrobce oplatek a čokolády, se staly symbolem vídeňské kultury a životního stylu. Díky rodinné tradici, přetrvávající téměř 130 let, si získaly své stálé místo v oblibě mezi spotřebiteli. Receptury jednotlivých výrobků zůstávají nezměněny. A rovněž u novinek, které Manner každoročně uvádí na trh, firma dbá na použití surovin té nejvyšší kvality. Proto si například výrobu kakaa firma zajišťuje zcela sama, a to včetně pražení kakaových bobů. Přes stále zvyšující se tlak na cenu, firma nikdy ve své historii nepřistoupila ke snížení kvality svých výroků. Spotřebitelé naleznou výrobky Manner ve všech zemích i obchodech na celém světě ve stejné kvalitě.

„Všechny produkty společnosti Josef Manner & Comp. AG obsahují pro všechny trhy identické suroviny uvedené v seznamu přísad. A například receptura řezů Manner Neapolitaner se už po mnoho let nemění, nezávisle na cílovém trhu, zemi nebo klientovi. Řezy Manner Neapolitaner jsou pro všechny cílové trhy vyráběny v identickém složení ze stejných surovin, jako i všechny ostatní výrobky,“ uvádí Thomas Gratzer, člen představenstva Josef Manner & Comp. AG.

„Je beze sporu záslužné vnášet do daného tématu „Dvojí kvalita potravin“ jasno široké veřejnosti,“ uvádí obchodní a marketingový ředitel Aleš Aldo Koláček. „Chceme Vám proto tímto potvrdit, že společnost Josef Manner zcela zásadně používá totožnou recepturu pro celý svět u všech svých výrobků, neexistují žádné varianty receptur rozdělující se podle země spotřeby,“ dodává Aleš Aldo Koláček.

Společnost Josef Manner používá u mnoha výrobků nejen certifikaci obnovitelných zdrojů UTZ, ale také Fair Trade a další. Veškeré možné senzorické rozdíly mohou výhradně vzniknou pouze z důvodu použití přírodních surovin jako rozdílnost období, region sklizně či procesy stárnutí a skladování. Toto je běžná situace při používání přírodních surovin.

Společnost Josef Manner & Comp. AG je tradiční rodinnou firmou, které prodává výrobky ve vysoké kvalitě. Kvůli vysokým požadavkům na kvalitu je veškerá čokoláda vyráběna tzv.  in-house, a to počínaje pražením kakaových bobů. Oplatky Neapolitaner jsou tradiční, nejprodávanější produkt společnosti a staly se symbolem vídeňské kultury a životního stylu. Oplatky Manner jsou vyrobené z pěti vrstev oplatek plněných čtyřmi vrstvami jemného lísko-kakaového krému, který obsahuje vysoký 12 % podíl lískových ořechů v krému. V souladu s firemní kulturou a zárukou kvality se oplatky Manner vyrábějí bez umělých barviv a konzervačních látek.

Přestože je Manner tradiční rodinnou firmou s výrobky vyráběnými osvědčenými recepturami přes 130 let, přináší každý rok svým zákazníkům nové chutě, tvary nebo balení. Ne jinak je tomu i v letošním roce. Rovněž u novinek hraje kvalita a použití surovin té nejvyšší kvality velkou roli.

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Další z magazínu

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz