Babinet.cz  /  Recepty  /  Masa a vnitřnosti  /  Vánoční plněný kapr

Vánoční plněný kapr

21.12.2018 - AndreaP.

Kapr je tradice na štědrovečerním stole. Že se dá ale udělat také jinak, než klasický smažený s bramborovým salátem, a že nás výsledná chuť může velmi mile překvapit, tak o tom vás přesvědčí níže uvedený recept.

Potřebujeme :

  • velký kapr
  • sůl
  • česnek
  • kmín
  • případně další koření dle chuti
  • 2 vajíčka
  • máslo nebo olej
  • žampióny
  • hrášek
  • oříšky (třeba buráky)
  • salám nebo klobása
  • cibule
  • popř. dle chuti další zeleninu
  • 2 rohlíky

 

Příprava náplně do kapra :

Dva žloutky vyšleháme s trochou másla, se solí, česnekem a dalším kořením. Přidáme ořechy, žampióny, hrášek, nakrájený salám, cibuli popř. další ingredience a na kostičky nakrájené rohlíky.  Ze dvou bílku vyšleháme sníh a smícháme dohromady s náplní.

 

Příprava kapra :

Neporcovaného vykuchaného a umytého kapra naložíme na jednu noc do soli, česneku a kmínu. Potom ho znovu trochu opláchneme, dáme náplň, zašijeme, posypeme trochu kořením ( třeba grilovacím ), pokapeme olejem nebo máslem a dáme na hodinu a půl péct do trouby.

Křupavého kapra pak celého vyjmeme na mísu a nazdobíme banánem či jiným ovocem.

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Vložit komentář

Další recepty

Náš tip