Babinet.cz  /  Recepty  /  Upečme si...  /  Ostružinový skyrcake

Ostružinový skyrcake

4.7.2018 - redakce Babinet.cz

Lahodný nepečený cheesecake je velice lehký na přípravu a tak chutný, že se po něm jenom zapráší.

INGREDIENCE

KORPUS

  • 150 g máslových sušenek
  • 30 g pražených lískových oříšků
  • 50 g rozehřátého másla

NÁPLŇ

  • 24 g želatinového prášku
  • 300 g ostružin
  • 4 x 140 g Skyru natur
  • 360 g smetanového sýru
  • 100 g moučkového cukru
  • 2 čajové lžičky citrónové šťávy
  • 2 čajové lžičky vanilkové pasty
  • Špetka soli

POSTUP

Sušenky a lískové ořechy za pomoci kuchyňského robota rozmixujeme na jemný prášek, přidáme rozpuštěné máslo a promícháme. Dortovou formu o průměru 20 cm vyložíme pečícím papírem, vložíme do ní vzniklou hmotu, rukama rozmístíme rovnoměrně po celé ploše a necháme alespoň jednu hodinu zchladnout.

Mezitím si připravíme náplň. Skyr, smetanový sýr, cukr, citrónovou šťávu, vanilku a sůl smícháme v misce a pomocí ručního mixéru vyšleháme dohladka. Ke směsi poté přidáme želatinu, kterou jsme si před tím rozdělali ve vodě, a znovu prošleháme. Přimícháme rozmačkané ostružiny.

Když máme náplň hotovou, nalejeme ji na korpus a rozetřeme tak, aby vznikla rovnoměrná hladká vrstva. Dort necháme šest hodin odpočinout. Poté jej můžeme dozdobit čerstvými ostružinami.

 

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Vložit komentář

Další recepty

Náš tip