Babinet.cz  /  Recepty  /  Nevšední gurmánský zážitek? Delikátní paštiky Pâté du Chef

Nevšední gurmánský zážitek? Delikátní paštiky Pâté du Chef

5.4.2009 - Redakce Babinet
Chcete ozvláštnit velikonoční tabuli o delikatesu, kterou již znali v antickém Římě a Řecku? Vyzkoušejte z celé škály výrobků Pâté du Chef paštiku z husích jater Goose pâté v atraktivní keramické nebo plastové nádobě. Každá návštěva i Vaše rodina ocení lahůdku, která je velmi oblíbená například v Belgii či Francii. Popularita kvalitních paštik s nevšedními příchutěmi a ingrediencemi však stoupá i u nás. Pojďte si nyní udělat malou exkurzi do vyspělé gastronomie. Vše záleží na surovinách, kvalitě a receptuře. "Paštikami Pâté du Chef přinášíme českým zákazníkům netradiční receptury v oblasti gastronomie", říká Martin Kincl, brand manager značky Pâté du Chef. Protože se za uplynulých deset let český trh s paštikami podstatně změnil a ze strany zákazníků vznikla poptávka po netradičních kombinacích chutí, rozhodli jsme se vyjít vstříc pravému kulinářskému umění. Do našich paštik přidáváme netradiční ingredience (brusinky, jablka, houby, rozinky, ananas,vanilka). Pro nadcházející období Velikonoc doporučujeme paštiku "Goose pâté", která se k velikonočním svátkům hodí jak svým designem, tak i složením z husích jater, Již ve středověku věděli, že chuť masa je velmi úzce spjata se způsobem krájení masa popřípadě texturou finálního produktu. "Naše paštiky se vyznačují kompaktnější a plnější texturou, než klasické paštiky z Čech, což dodává výrobku masovější chuť. Navíc nám paštiky "Pate du Chef" umožňují tradiční belgické či francouzské servírování. Pro tyto státy je typické, že se paštika podává v plátcích na talíři se zeleninovou, nebo ovocnou přílohou, většinou doplněnou o různé druhy džemů či brusinky," dodává Martin Kincl. Tato výroba je zaměřena pouze na paštiky o to větší úsilí se tak věnuje kontrole výroby a kvality výrobků, široké nabídce a flexibility v oblasti novinek. Paštika je najemno mletá a tepelně upravená směs masa či jater a dalších přísad. Do základní směsi pak mohou být přimíchány různé ingredience i takové, které Vám v první chvíli mohou připadat neslučitelné. Mohou obsahovat ořechy, houby, hrubozrnné koření, ale i ovoce a zeleninu. Jedno je jisté, s paštikami Pâté du Chef zažijí Vaše chuťové smysly lahodný a originální prožitek, který můžete vychutnat nejen o Velikonocích. Věděli jste, že: - paštiky znali již lidé ve starém Egyptě, Řecku a Římě. Ovšem název paštika pochází z italského označení "pasta" tedy těsto. ... kvalitní paštiky obsahují některé nutričně prospěšné látky? Například vitamíny B, C, E a minerály. - pro zastánce zdravější stravy se vyrábějí rybí a zeleninové paštiky? I takové může značka Pâté du Chef nabídnout. - francouzští a belgičtí paštikáři se těšili proslulosti na všech evropských panovnických dvorech? - paštiky musí být hotové několik hodin před podáváním, aby měly čas na odležení a jejich aroma se mohlo plně rozvinout? Vedle nové značky Pate du Chef jsou na trhu již delší dobu značky Torus, Krajanka a Danela. Pro každou značku je charakteristické jak její balení a receptura, tak i její cenová relace. Výroba pokrývá celkovou škálu pasterovaných , čili čerstvých paštik. Běhěm posledních deseti let si všechny naše značky našli svoji širokou klientelu a s roční výrobou okolo 2500 tun pro tuzemský i zahraniční trh, se výrobna řadí mezi největší v ČR.

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Další recepty

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz