Čekanka bez čekání
V prodejně Delvita city jsem ulovila balené čekankové puky. Vypadaly čerstvě a přímo k přípravě večeře vybízely. Neodolala jsem a bylo ujednáno. Večer bude čekanka.První bod - namyslet večeři - mám splněno. Teď přichází na řadu bod druhý - jak tuhle tajemnou zeleninu upravit? Příprava maximálně půl hodiny, neotřele ingredience, efektní výsledek. Toť má očekávání. A skutečnost?
Jmenuje se Čekanková bomba se šunkou.
Je variací na Čekankový balíček se šunkou upravený ve zmíněném duchu rychlo-vaření, takže vám příprava i s pečením zabere 40 minut, ingredience jsou přinejmenším chutné a výsledek rozhodně efektní.
Pro 2 osoby potřebujete:
2 čekankové puky, sůl, bílý pepř, 8 plátků slaniny nebo šunky, olivový olej a 6 lžic smetany ke šlehání
Čekankovým pukům vykrojte klínovitě srdíčka, která jsou hořká. Hojně je osolte a opepřete bílým pepřem. Položte na alobal o velikosti 20x30 cm dva plátky slaniny či česnekový bok nebo co je libo, na ně příjde čekankový puk a přes něj další dva plátky šunky nebo slaniny. Zohněte kraje alobalu nahoru, zalijte olivovým olejem a 3 lžícemi smetany ke šlehání. Zapečte v troubě 30 minut při 200 stupních Celsia.
Záhadný čekankový balíček, než jej strčíte do trouby.
A takto nějak to vypadá, když se dílo podaří.
Než se dostalo na publikaci tohoto článku, objevila se v naší kuchyni čekanka ještě jednou. Tentokrát jsem do balíčku přidala sýr riccota. Výsledek.. fantazie. Tento syrovátkový sýr získá pečením v alobalu na jemnosti (ne že by nebyl jemný i tak) a výborně pečenou čekanku doplní.
Tip: sýr riccota se prodává v kelímcích a za výhodnou cenu jej najdete v prodejnách Delvity v chladícím boxu někde mezi hermelíny, camemberty a kozím sýrem.
Další recepty
-
Kuřecí křidélka na grilu. Klasika, která se nikdy neomrzí
Máme tady slunečný pátek, a před námi je opět víkend. A jelikož nynější dny...
-
Nadýchaný hrníčkový perník. Jednou vyzkoušíte a už nikdy neodoláte!
Perník je na přípravu velmi rychlý, a co se náročnosti týče, řadí se mezi ty...
-
Tradiční selský tatarák s olomouckými tvarůžky
Olomoucké tvarůžky jsou moravským zrajícím sýrem, který se vyrábí z...
-
V jednoduchosti je krása! Připravte si zelný salát s jablky
Zelí je významnou součástí našich kuchyní a nabízí mnoho možností, jak ho...
Oblíbené recepty
- Oblíbený recept našich babiček? Pampeliškový sirup, který nesměl chybět v žádné domácnosti
- Stonky plné chuti: Rebarbora jako inspirace pro každého kuchaře
- Zapečené brambory aneb rychlý a sytý pokrm za pár korun
- Zamilované kuře: Neodolatelný recept pro májovou romantiku
- S novinkou značky Panzani připravíte excelentní jídla. Vyzkoušejte pár receptů
Náš tip
-
Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem
na webu pravopisne.cz
Vaše názory
Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)