Babinet.cz  /  Recepty  /  Předkrmy  /  Camembertové fondue

Camembertové fondue

9.1.2006 - Redakce Babinet
  • 800 g camembertu
  • pšeničná mouka
  • 2 vejce
  • strouhanka
  • 1 l rostlinného oleje rozpálíme ve fonduovém kotlíku

800 g camembertu nakrájíme na 2 cm kousky a obalíme v pšeničné mouce, 2 vejcích a strouhance. Obalený sýr vyrovnáme na podnos a dáme asi na 1 hodinu do chladu. 1 l rostlinného oleje rozpálíme ve fonduovém kotlíku na plotýnce a pak postavíme na ohřívač. Kousky sýra vkládáme do kovového sítka a smažíme ve vroucím tuku.

Přílohy: veka, hustá kysaná smetana, brusinkový kompot

Nevíte, jak správně fondue připravit? Přečtete si náš článek Tajemství fondue...

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Další recepty

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz