Babinet.cz  /  Recepty  /  Předkrmy  /  Valentýnské fondue

Valentýnské fondue

9.1.2006 - Redakce Babinet
  • 2 šálky nakrájeného sýra Gruyere
  • 2 šálky nakrájeného sýra Ementál
  • 3 lžíce mouky
  • 1/8 lžičky bílého pepře
  • 1/8 lžičky muškátového oříšku
  • 2 stroužky česneku
  • 1 a 1/2 bílého vína
  • 1 lžíce brandy

Smíchejte nakrájený sýr s moukou, pepřem a muškátovým oříškem. V pánvičce zahřejte víno na středním plameni těsně pod bod varu, oheň zmírněte a přidávejte postupně za stálého míchání sýrovou směs, dokud se dokonale nerozpustí. Přidejte česnek a stále míchejte, dávejte pozor, aby se směs nepřipalovala ke spodku pánve. Přidejte brandy a zamíchejte. Odstavte z ohně a vyjměte stroužky česneku. Dejte do fondue nádoby a uchovávejte stále teplé na mírném ohni.

Přílohy: podávejte s bagetou a samozřejmě vínem!

Nevíte, jak správně fondue připravit? Přečtete si náš článek Tajemství fondue...

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Další recepty

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz