Babinet.cz  /  Recepty  /  Nákyp s oříškovou omáčkou

Nákyp s oříškovou omáčkou

18.11.2005 - Redakce Babinet
  • 125 g rozinek
  • 1,25 dl kukuřičného oleje + na vymazání 125 g moučkového cukru
  • 25 g mletých mandlí
  • 2 vejce
  • 175 g mouky s kypřícím práškem
Omáčka:
  • 60 g nasekaných vlašských ořechů
  • 60 g mletých mandlí
  • 3 dl plnotučného mléka
  • 4 lžíce cukru krystal
Hrozinky dejte do kastrolu spolu s 1,25 dl vody. Uveďte do varu, odstavte a nechte máčet 10 minut. Pak zceďte. Ušlehejte olej, cukr a mleté mandle do husté pasty, mělo by to trvat asi 8 minut. Postupně přidávejte vejce, každé důkladně rozšlehejte. Smíchejte mouku s hrozinkami a zamíchejte do směsi. Vymažte formu na pudink o objemu 1 l olejem. Všechny suroviny potřebné k výrobě omáčky dejte do pánve. Uveďte do varu, zamíchejte a povařte 10 minut. Dejte směs na nákyp do vymazané formy a zalijte připravenu horkou omáčkou. Postavte formu na plech a pečte v předehřáté troubě při teplotě 170 stupňů C asi 1 hodinu. Než vyklopíte nákyp na talíř, nechte jej 3 minuty odstát.

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Další recepty

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz