Pirožky s brynzou /zažene malý hlad/
na asi 37 pirožků:
kelímek pomazánkového másla, stejně velký kelímek hrubé mouky, 120 g brynzy, 80 g očištěné dýně, 2 stroužky česneku, lžíce sekané petrželky, mléko či vejce na potření, slunečnicová semínky na ozdobu
Z pomazánkového másla a mouky vypracujte těsto a vyválejte do placky.
Dýni nastrouhejte či nasekejte najemno, smíchejte s česnekem krájeným na plátky, brynzou a petrželkou.
Z těsta vykrajujte nejlépe tvořítkem na šátečky kolečka o půrměru 6 cm. Doprostřed kolečka dejte trochu náplně, přehněte a pevně stiskněte okraje.
Pirožky klaďte na plech vyložený pečícím papírem, potřete mlékem nebo rozšlehaným vejcem a posypte slunečnicovými semínky. Pečte v troubě předehřáté na 195 stupňů Celsia (175 stupňů Celsia v horkovzdušné) asi 25 minut.
Recept pochází z kuchařky Lenky Požárové Což takhle dát si.. dýně, www.zapalena-kucharka.cz
Další recepty
-
Kuřecí křidélka na grilu. Klasika, která se nikdy neomrzí
Máme tady slunečný pátek, a před námi je opět víkend. A jelikož nynější dny...
-
Nadýchaný hrníčkový perník. Jednou vyzkoušíte a už nikdy neodoláte!
Perník je na přípravu velmi rychlý, a co se náročnosti týče, řadí se mezi ty...
-
Tradiční selský tatarák s olomouckými tvarůžky
Olomoucké tvarůžky jsou moravským zrajícím sýrem, který se vyrábí z...
-
V jednoduchosti je krása! Připravte si zelný salát s jablky
Zelí je významnou součástí našich kuchyní a nabízí mnoho možností, jak ho...
Oblíbené recepty
- Oblíbený recept našich babiček? Pampeliškový sirup, který nesměl chybět v žádné domácnosti
- Stonky plné chuti: Rebarbora jako inspirace pro každého kuchaře
- Zapečené brambory aneb rychlý a sytý pokrm za pár korun
- Zamilované kuře: Neodolatelný recept pro májovou romantiku
- S novinkou značky Panzani připravíte excelentní jídla. Vyzkoušejte pár receptů
Náš tip
-
Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem
na webu pravopisne.cz
Vaše názory
Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)