Babinet.cz  /  Recepty  /  Marináda Yassa (na drůbeží maso)

Marináda Yassa (na drůbeží maso)

15.5.2006 - Redakce Babinet
  • 2 cibule
  • 4 stroužky česneku
  • 1 dl podzemnicového oleje nebo sojového oleje
  • 8 polévkových lžic citrónové šťávy
  • 8 polévkových lžic vinného octa
  • 2 bobkové listy
  • 2 polévkové lžíce hořčice (Dijon)
  • 3 polévkové lžíce sojové omáčky
  • 1-2 jemně sekané feferonky
  • 1/2-1 lžička kayenského pepře
  • 2 lžičky mleté pepriky
  • 2 1/2 dl slepičího vývaru
  • voda + 1/2 kostky slepičího bujónu
Kuře rozdělíme na 8 dílů, nakrájíme cibuli a nasekáme česnek. Všechny ingredience mimo bujónu smícháme dohromady a necháme maso marinovat, nejlépe přes noc. Zdroj: Informační kancelář pro vejce a bílé maso-Norsko

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Další recepty

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz