Babinet.cz  /  Recepty  /  Marináda tandori (na drůbeží maso)

Marináda tandori (na drůbeží maso)

26.11.2005 - Redakce Babinet
  • 10 hřebíčků
  • 2 lžičky semínek koriandru
  • 2 lžičky kmínu
  • semínka z deseti nažek kardamomu
  • 2 cibule
  • 4 stroužky česneku
  • 5 cm čerstvého zázvoru
  • 2 lžičky chilli koření
  • 2 lžičky mletého pepře
  • 1 1/2 lžičky kurkumy
  • 3 1/2 dl přírodního jogurtu
  • 1 dl citrónové šťávy
Celé koření několik minut opražíme na suché pánvi a utlučeme jej v hmoždíři. Nakrájenou cibuli, česnek a zázvor rozmixujeme v mixéru na kaši současně s pepřem, chilli a kurkumou. Přidáme jogurt a citrónovou šťávu. Stehna stáhneme z kůže a v kloubku je rozdělíme ve dví. Maso nařízneme aby se lépe namarinovalo. Marinujeme jeden den, či přes noc v lednici. Zdroj: Informační kancelář pro vejce a bílé maso-Norsko

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Další recepty

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz