8 banánů, 115 g másla, 115 g hnědého cukru, 1 lžička mleté skořice, 125 ml rumu, 150 ml smetany
Máslo zahřejte s cukrem, skořicí a rumem. Vařte na mírném ohni za občasného míchání, dokud omáčka nezhoustne.
Přidejte smetanu, promíchejte a odstavte z ohně. NEOLOUPANÉ banány dejte na gril a grilujte dokud slupka nezčerná a začne praskat. Nechte mírně vychladnout a takto upravené banány podávejte s miskou omáčky. Banán si každý sám loupe a namáčí v rumové omáčce.
Grilované banány v kabátku (lehce rumové)
Další recepty
-
Pikantní kuřecí požitek na špejli s vínovo-zeleninovou směsí
Kuřecí špízy jsou skvělou volbou pro každou příležitost, ať už se jedná o rodinný oběd nebo...
-
Odlehčený, jarní a plný svěžesti. Bramborový salát s červenou řepou
Bramborový salát s tunou majonézy, který ve většině domácností vévodí...
-
Počasí venku láká ke grilu. Připravte si nejlepší grilovaná žebírka s hořčičnou omáčkou
Grilovaná žebra jsou stále oblíbenější. Proč na ně tedy chodit pouze do restaurace, když si neskutečně...
-
Tvarožník nejen na neděli. Minimum těsta a vysoká vrstva tvarohové náplně
Zvažujete, co dobrého si upéct k nedělní kávě? A přitom máte rádi jednoduché koláče na...
Oblíbené recepty
- Oblíbený recept našich babiček? Pampeliškový sirup, který nesměl chybět v žádné domácnosti
- Stonky plné chuti: Rebarbora jako inspirace pro každého kuchaře
- Zapečené brambory aneb rychlý a sytý pokrm za pár korun
- Zamilované kuře: Neodolatelný recept pro májovou romantiku
- Tvarožník nejen na neděli. Minimum těsta a vysoká vrstva tvarohové náplně
Náš tip
-
Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem
na webu pravopisne.cz
Vaše názory
Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)