Babinet.cz  /  Recepty  /  Grilovaný chřest s omáčkou Aioli

Grilovaný chřest s omáčkou Aioli

16.5.2006 - Redakce Babinet
  • 450 g zeleného chřestu
  • 1 palička česneku
  • 1 lžíce strouhané citronové kůry
  • 2 až 3 lžíce citronovoé šťávy
  • 1 šálek majonézy
  • sůl
  • pepř
  • špetka šafránu (lze vynechat)
  • 2 lžíce extra virgin olivového oleje
  • 1 až 2 lžíce balsamikového octa
Omáčka Aioli: Stroužky česneku oloupejte, umístěte na pánev, zalijte vodou a přiveďte k varu. Zmírněte plamen a pod poklicí duste až změknou (30 - 40 minut). Hotové stroužky osušte. Šafrán vmíchejte do citronové šťávy a nechte 5 minut rozpustit. Mixérem promíchejte česnekové stroužky a citronovou kůru až vznikne pyré. Přidejte majonézu a citronovou šťávu se šafránem a umixujte dohladka. Okořeňte solí a pepřem. Zakryjte a nechte vychladit. Na rozehřátý gril umístěte v mělké pánvi chřest, přidejte olivový olej a protřeste, aby olej chřest obalil. Grilujte do změknutí, asi 3 minuty z každé strany. Potřete balsamikovým octem a okořeňte solí a pepřem. Podávejte ihned s citronovou Aioli. Doporučují Ontario Asparagus Growers

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Další recepty

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz