Babinet.cz  /  Recepty  /  Vaječné ragú s ředkvičkami

Vaječné ragú s ředkvičkami

22.11.2005 - Redakce Babinet
  • 8 vajec
  • 2 střední cibule
  • 2 svazečky ředkviček
  • 2 svazečky pažitky
  • 4 lžíce másla
  • 3 lžíce hladké mouky
  • 800 ml zeleninového vývaru
  • 250 g šlehačky
  • sůl
  • kuličky pepře
  • hrst výhonků řeřichy
Vejce uvaříme natvrdo. Oloupeme cibuli a nakrájíme na kostičky. Očištěné a omyté ředkvičky nakrájíme na dílky. Opláchneme pažitku, osušíme a pokrájíme nadrobno. V hrnci rozpustíme tuk a v něm osmahneme cibulku. Zasypeme moukou a uděláme jíšku. Rozředíme zeleninovým vývarem a šlehačkou a za míchání přivedeme dovaru. Oloupaná vejce rozkrojíme na 6 dílků. Vložíme do teplé omáčky a s ředkvičkami a pažitkou prohřejeme. Nakonec osolíme, opepříme a posypeme řeřichou.

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Další recepty

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz