Babinet.cz  /  Recepty  /  Slepičí rizoto s ananasem

Slepičí rizoto s ananasem

7.2.2006 - Redakce Babinet
  • 200 g rýže
  • 30 g margarínu
  • 1 l slepičího vývaru
  • 200 g ovčího sýra
  • 1 svazek pórku
  • 300 g ananasu
  • 500 g slepičích prsou
  • 30 g másla
  • 2 lžíce mouky
  • 1 lžíce koření karí
  • 2 lžíce bílého vína
  • 2 lžičky citronové šťávy
  • sůl
  • pepř
Opranou řýži osmahneme na lžíci margarínu. Přelijeme 500 ml horkého vývaru a 15 minut mírně povaříme. Sýr nakrájíme na kostičky. Opraný pórek krájíme na malé kroužky. Ananas rozkrájíme na menší kousky. Drůbeží prsa rozdělíme na menší úhledné kousky. V pánvi rozpustíme máslo a maso na něm po obou stranách opečeme asi 6 minut. Přidáme ananas, pórek a 140 g sýra. Společně ještě 5 minut dusíme. Z mouky a kari usmažíme světlou jíšku. Přelijeme zbylým vývarem, dolijeme víno a citronovou šťávu, osolíme. Na talíře dáme rýži, přidáme maso se zeleninou a přelijeme omáčkou. Dozdobíme sýrem.

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Další recepty

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz