Babinet.cz  /  Recepty  /  Slepice na hroznovém víně

Slepice na hroznovém víně

26.11.2005 - Redakce Babinet
  • 1 slepice
  • 4 lžíce másla
  • 1 tavený sýr
  • sůl
  • pepř
  • 1 cibule
  • 1/2 hrnku smetany
  • hroznové víno
Slepici uvaříme ve slané vodě do poloměkka. Drobně nakrájenou cibulku osmažíme na másle, slepičí porce pokapané citrónovou šťávou prudce opečeme, osolíme, okořeníme pepřem, podlijeme a dusíme do měkka. Porce slepice vyjmeme, ve šťávě rozpustíme tavený sýr, přilijeme smetanu, zahustíme moukou, přidáme kuličky hroznového vína a ještě krátce povaříme. Slepici v omáčce prohřejeme a podáváme.

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Další recepty

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz