Babinet.cz  /  Recepty  /  Plechové kuře

Plechové kuře

26.11.2005 - Redakce Babinet
  • 1 cele kuře
  • strouhaná kůra z 1 citronu
  • 1 stroužek česneku
  • 5 neoloupaných stroužků česneku
  • 500 g brambor
  • celer
  • 50 g slaniny
  • máslo
  • tymián
  • sůl
Strouhanou citronovou kůru, rozetřený stroužek česneku, slaninu nakrájenou na kostičky, tymián a máslo smíchejte. Kuře omyjte a vykuchejte. Připravenou směsí vycpěte kuře pod kůží!! Pak udělejte do každého stehna dva zářezy až na kost - stehna se více propečou a kůžička bude velmi křupavá. Brambory oloupejte a předvařte. Pak je slijte a smíchejte s kusy oloupaného celeru, tymiánem a celým neloupaným česnekem. Bramborovou směs dejte na plech, na ni položte kuře a pečte dle váhy kuřete - 1 kg kuřete 40-45 minut pečení (220 stupňů C). Kuře nemusíte během pečení potírat, je promaštěno nádivkou pod kůží.

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Další recepty

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz