Babinet.cz  /  Recepty  /  Paprikáš ze slepice

Paprikáš ze slepice

26.11.2005 - Redakce Babinet
  • 1 slepice
  • 40 g slaniny
  • 2 lžíce oleje
  • 1 středně velká cibule
  • 1 lžíce mleté sladké papriky
  • 0,2l kysané smetany
  • 1 lžíce hladké mouky
  • vývar ze slepice
  • ocet
  • sůl
Slepici očistíme a uvaříme v osolené vodě doměkka. Zatím, co se vaří, zpěníme na slaniny nakrájené kostičky jemně nakrájenou cibuli, a když zlátne, přidáme k ní mletou papriku a krátce zamícháme. Podlijeme mírně vývarem ze slepice, 2 lžícemi octa a osolíme. Vaříme na mírném plameni, aby se cibule rozvařila a paprika rozvinula svou chuť a vůni. Šťávu můžeme i několikrát vysmahnout, až se tuk odděluje od opékané cibule. Uvařenou slepici zbavíme největších kostí a nakrájíme na porce. Vložíme ji do cibulového základu, podlijme a za občasného obracení ještě 20 minut zvolna dusíme. Zahustíme kysanou smetanou rozmíchanou s moukou a ještě chvíli povaříme za stálého míchání.

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Další recepty

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz