Babinet.cz  /  Recepty  /  Kuřecí perkelt

Kuřecí perkelt

26.11.2005 - Redakce Babinet
  • 1 kuře
  • 30 g slaniny
  • 1 lžíce oleje
  • 2 menší cibule
  • 1 stroužek česneku
  • 1 lžíce mleté sladké papriky
  • sůl
Kuře nakrájíme na 8 dílů a posolíme. Slaninu nakrájíme na kostičky, rozškvaříme a zpěníme na ní jemně nakrájenou cibuli a česnek. Přidáme olej a mletou papriku, krátce zamícháme, do základu vložíme porce kuřete a osmahneme chvilku z obou stran. Potom je necháme (kůží nahoru) mírně podlité dusit vždy tak dlouho, až se tuk odděluje od šťávy. Znovu mírně podlijeme, pánví nebo kastrolem potřásáme a šťávou přelijeme porce. Asi za 30 minut je maso měkké. Polijeme naposledy houstnoucí šťávou a zbytek šťávy mírně rozředíme. Kuřecí perkelt se dělá nejlépe na litinové pánvi s pokličkou, nebo ve smaltovaném kastrolu.

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Další recepty

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz