Babinet.cz  /  Recepty  /  Masa a vnitřnosti  /  Kuře z lakhnaú

Kuře z lakhnaú

26.11.2005 - Redakce Babinet
  • kuře s drůbky
  • 6 rajčat
  • 1 větší cibule
  • 6 stroužků česneku
  • 1 lžička tlučeného kmínu
  • 1 lžička horkého koření
  • 1/2 lžičky mletého zázvoru
  • 1 lžička práškového cukru
  • sůl
  • olej na smažení

Očištěné kuře naporcujeme a kůži stáhneme. S drůbky ho dáme vařit do menšího množství mírně osolené vody. Porce kuřete hojně popícháme vidličkou. Rozemeleme cibuli a česnek, přidáme všechno koření a cukr a trochu osolíme. Směsí pečlivě potřeme kousky kuřete a necháme odpočinout asi 1/2 hodiny. Oloupeme rajčata a nakrájíme je na kousky. V teflonovém kastrolu rozpálíme olej a vložíme do něj marinované kousky kuřete a nakrájená rajčata. Prudce dusíme a podléváme vývarem z kůže a drůbků. Potom dáme péci do vyhřáté trouby. Kuřecí porce často obracíme, aby se dobře propekly. Podléváme vývarem. Do vysmahlé šťávy pak vmícháme rozemletou vařenou kůži a drůbky.

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Další recepty

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz