Babinet.cz  /  Recepty  /  Kuře v šafránové omáčce

Kuře v šafránové omáčce

26.11.2005 - Redakce Babinet
  • 1 kuře
  • 1 velké masité rajče
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 2 lžíce horké vody
  • 2 lžíce oleje
  • 100 g smetanového jogurtu
  • 100 g zahuštěné smetany
  • sůl
  • špetka šafránových blizen
  • kayenský pepř
  • 1 kysaná smetana
Kuře omyjeme ve studené vodě a rozdělíme na 8 porcí. Do porcí zatřeme sůl. Rajče krátce vložíme do vroucí vody, vyjmeme, zchladíme a oloupeme, nakrájíme na kostičky. Oloupanou cibuli a česnek jemně nasekáme. Šafrán rozemneme mezi prsty a vložíme do 2 lžic horké vody, aby se vyluhoval. Ve velkém hrnci rozehřejeme olej. Vložíme naporcované kuře a po všech stranách opečeme dohněda. Přidáme rajčata, cibuli a česnek. Krátce podusíme, přimícháme jogurt, zahuštěnou smetanu a šafrán. Přikryjeme a kuře dusíme na mírném ohni 2 hodiny, až se maso uvolní od kostí. Kuře osolíme, okořeníme kayenským pepřem. Omytou petrželku nasekáme a zamícháme s kysanou smetanou ke kuřeti.

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Další recepty

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz