Babinet.cz  /  Recepty  /  Kuře s whisky

Kuře s whisky

26.11.2005 - Redakce Babinet
  • 6 kuřecích prsíček
  • 60 g pokrájeného pórku
  • 60 g mrkve na kostičky pokrájené
  • 60 g celeru na kostičky pokrájeného
  • 2 lžíce másla
  • 4 pokrájené šalotky
  • 6 dl kuřecího vývaru
  • 0,5 dl whisky
  • 2 dl nízkotučného žervé
  • 2 lžíce čerstvě nastrouhaného křenu
  • 1 lžička ohřátého medu
  • 1 lžička nesekané petrželky
  • sůl
  • pepř
Ve velké pánvi rozpusťte máslo a přidejte pórek, mrkev, celer a šalotku. Smažte 3 minuty, přidejte polovinu kuřecího vývaru a duste asi 8 minut. Přidejte zbývající vývar a přiveďte k varu. Přidejte kuřecí prsíčka a povařte 10 minut. Vyjměte kuře a pokrájejte je na tenké plátky. Dejte na velkou horkou servírovací mísu a udržujte teplé. V jiné pánvi povařte whisky, dokud se z poloviny nevypaří. Jemným sítem do ní přeceďte kuřecí vývar a povařte, tak aby se z poloviny vypařil. Přidejte žervé, křen a med. Jemně prohřejte a přidejte petrželku a dle chuti sůl a pepř. Trochu omáčky s whisty polijte kuře a zbytek dejte do omáčníku. Servírujte ke kuřeti, příloha: bramborová kaše.

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Další recepty

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz