Babinet.cz  /  Recepty  /  Kuře s artyčoky na pánvi

Kuře s artyčoky na pánvi

26.11.2005 - Redakce Babinet
  • 4 částečně vykostěná kuřecí prsíčka
  • 2 lžíce másla
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 2 nakrájené červené cibule
  • 2 lžíce citronové šťávy
  • 1,5 dl suchého bílého vína
  • 1,5 dl kuřecího vývaru
  • 2 lžičky hladké mouky
  • 400 g konzervovaných artyčoků
  • okapaných a přepůlených
  • sůl
  • pepř
Porce kuřete osolte a opepřete. Ve velké pánvi rozehřejte olej a 1 lžíci másla. Přidejte kuře a smažte po obou stranách 4-5 minut do zlatavé barvy. Děrovanou lžící je vyjměte z pánve. Cibuli smíchejte s citronvou šťávou a směs přidejte do pánve. Na mírném plameni smažte 3-4 minuty. Vraťte do pánve kuře, přidejte víno a vývar, uveďte do varu, přikryjte pánev pokličkou a na mírném plameni vařte 30 minut. Vyjměte kuře z pánve a udržujte je teplé. Šťávu přiveďte do varu a na prudkém plameni 5 minut povařte. Smíchejte zbývající mouku s máslem. Stáhněte plamen na minimum a lžící přidávete směs mouky s máslem a míchejte, dokud omáčka nezhoustne. Přisolte, připepřete a přidejte srdíčka artyčoků a vařte další 2 minuty. Omáčku přelijte přes kuře a podávejte.

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Další recepty

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz