Babinet.cz  /  Recepty  /  Kuře Sakamuši

Kuře Sakamuši

26.11.2005 - Redakce Babinet
  • 6 ks kuřecích prsíček
  • 2 dl dezertního vína
  • 500 g salátových okurek
  • 50 g strouhaného křenu
  • 1 hlávka salátu
  • sůl
  • špetka glutasolu
  • 1 ks badyánu
Vykostěná kuřecí prsíčka mírně osolíme a dusíme ve víně okořeněném hvězdičkou badyánu a glutasolem. Měkká prsíčka nakrájíme na plátky, naskládáme na mísu a obložíme hlávkovým salátem a plátky okurek. Přelijeme zbylým vínem, do něhož jsme vmíchali strouhaný křen. Zajímavost: jedná se o původně japonský recept.

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Další recepty

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz