Babinet.cz  /  Recepty  /  Kuře Ósaka

Kuře Ósaka

26.11.2005 - Redakce Babinet
  • 800 g kuřecího masa
  • 30 g mandlí
  • 100 g kapie
  • 1 dl dezertního vína
  • 1 vejce
  • 1 lžička škrobu
  • 300 g hlávkového zelí
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • olej
  • glutasol
  • sůl
  • zázvor
Maso z kuřete nakrájíme na kostičky, promícháme se škrobem, solí, vejcem a částí glutasolu. Necháme 20-30 minut odležet, potom je v rozpáleném oleji prudce opečeme a na sítu necháme okapat. Na čerstvém oleji osmahneme loupané mandle, přidáme na kostičky krájenou kapii, cibuli, spařené hlávkové zelí nakrájené na nudličky, česnek a zázvor. Vše podusíme, podlité vínem, vmícháme maso, sůl podle potřeby a dochutíme glutasolem.

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Další recepty

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz