Babinet.cz  /  Recepty  /  Kuře Marengo

Kuře Marengo

26.11.2005 - Redakce Babinet
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 8 porcí kuřete
  • 300 g rajského protlaku
  • 2 dl bílého vína
  • 2 lžičky směsi sušených bylinek
  • 8 krajíců bílého chleba
  • 40 g rozpuštěného másla
  • 2 rozetřené stroužky česneku
  • 100 g míchaných hub
  • 40 g nasekaných černých oliv
  • 1 lžička cukru
Porce kuřete vykostěte. Ve velké pánvi rozehřejte olej. Vložte porce kuřete a za občasného otáčení je smažte 4-5 minut, dokud nezačnou na všech stranách hnědnout. Přidejte rajský protlak, víno a směs bylinek a nechte na mírném plameni vařit 30 minut, nebo dokud kuře nezměkne, což poznáte podle toho, že pokud zapíchnete jehlu do masa, vyteče čirá šťáva. Smíchejte rozpuštěné máslo s rozetřeným česnekem. Lehce ogrilujte krajíce chleba a potřete je česnekovým máslem. Do jiné pánve dejte zbytek oleje a 2-3 minuty smažte houby. Přidejte ke kuřeti olivy a cukr a nechte olivy prohřát. Rozdělte porce kuřete a omáčku na talíře. Podávejte s topinkami a smaženými houbami.

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Další recepty

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz