Babinet.cz  /  Recepty  /  Masa a vnitřnosti  /  Kachna na pomerančích

Kachna na pomerančích

22.11.2005 - Redakce Babinet
  • 1 malá kachna
  • 3 pomeranče
  • tymián
  • olej
  • sůl
  • pepř

Osušenou kachnu osolíme, opepříme, vložíme do pekáče na rozehřátý tuk a po obou stranách opečeme. Kachnu posypeme tymiánem, podlijeme vodou a pečeme ve středně horké troubě. Před dohotovením přidáme do vypečené šťávy šťávu z edvou pomerančů a lžičku ostrouhané, dobře omyté pomerančové kůry. Zbylý pomeranč oloupeme, nakrájíme na kolečka a krátce prohřejeme ve šťávě. Měkké porce kachny přendáme na nahřáté talíře, přelijeme vypečenou šťávou a obložíme kolečky pomeranče. Ihned podáváme.

Další recepty na úpravu kachny:

  • Kachna na hruškách
  • Kachna na víně s paprikami a bazalkou
  • Šťavnatá kachna
  • Pikantní kachna
  • Pečená kachna s mandlemi a jablky
  • Kachna na medu
  • Flámská kachna
  • Kachna s olivami
  • Kachna nadivoko
  • Kachna na pomerančích

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Další recepty

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz