Babinet.cz  /  Recepty  /  Masa a vnitřnosti  /  Kachna s nudlemi

Kachna s nudlemi

22.11.2005 - Redakce Babinet
  • 1 kachna
  • 30 g cibule
  • 50 g másla
  • 500 g rajčat
  • 0,2l červeného vína
  • 1 kachní játra
  • 500 g vařených širokých nudlí
  • bazalka
  • tymián
  • sůl
  • mletý pepř

Kachnu vykucháme, očistíme a omyjeme,osolíme, opepříme, opečeme ze všech stran na vnitřním kachním sádle a odstavíme. Na pekáči zahřejeme máslo, zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme oloupana a nakrájená rajčata, víno, bazalku, špetku tymiánu, sůl, mletý pepř, krátce podusíme, na to vložíme opečemnou kachnu a dusíme do měkka. Kachní játra rozkrájená na větší kousky přidáme, až když je kachna téměř měkká. Mezitím uvaříme v osolené vodě široké nudle, necháme je okapat a upravíme je na širokou mísu. Kachnu položíme na připravené nudle, játra vyndáme ze šťávy, propasírujeme ji a přelijeme přes kachnu. Játra rozkrájíme na drobno a kachnu jimi posypeme.

 

Další recepty na úpravu kachny:

  • Kachna na hruškách
  • Kachna na víně s paprikami a bazalkou
  • Šťavnatá kachna
  • Pikantní kachna
  • Pečená kachna s mandlemi a jablky
  • Kachna na medu
  • Flámská kachna
  • Kachna s olivami
  • Kachna nadivoko
  • Kachna na pomerančích

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Další recepty

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz