Babinet.cz  /  Recepty  /  Masa a vnitřnosti  /  Kachna na medu

Kachna na medu

22.11.2005 - Redakce Babinet
  • 1 kachna
  • 1 hrnek drůbežího vývaru
  • 3 lžíce medu
  • 1/2 lžičky mletého zázvoru
  • sůl
  • 2 lžíce dezertního vína
  • 2 lžíce sójové omáčky

Očištěnou kachnu osolíme, podlijeme vývarem a pečeme v pekáči asi hodinu. Přidáme sójovou omáčku, dezertní víno a mletý zázvor. Přikryjeme poklicí, pepčeme a stále podléváme. Když je kachna skoro měkká, přidáme tekutý med a dopečeme. Maso šťávou přelijeme.

Další recepty na úpravu kachny:

  • Kachna na hruškách
  • Kachna na víně s paprikami a bazalkou
  • Šťavnatá kachna
  • Pikantní kachna
  • Pečená kachna s mandlemi a jablky
  • Kachna na medu
  • Flámská kachna
  • Kachna s olivami
  • Kachna nadivoko
  • Kachna na pomerančích

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Další recepty

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz