Babinet.cz  /  Recepty  /  Masa a vnitřnosti  /  Kachna na boloňský způsob

Kachna na boloňský způsob

22.11.2005 - Redakce Babinet
  • 1 kachna
  • 1 kachní játra
  • 20 g cibule
  • 1 stroužek česneku
  • špetka tymiánu a rozmyrýnu
  • 2 lžíce koňaku
  • 300 g rajčat
  • střídka žemle
  • sůl
  • mletý pepř

Vykuchanou, očištěnou a omytou kachnu necháme okapat a mezitím si připravíme nádivku. Utřeme kachní játka, přidáme rozsekanou cibuli, utřený česnek, špetku tymiánu, rozmarýnu a střídku žemle pokropenou koňakem, vše osolíme a dobře promícháme. Kachnu naplníme nádivkou, necháme asi 30 minut v chladnu, pak ji vložíme na pekáč, podlijeme vodou, posolíme, popepříme, přidáme oloupaná, rozkrájená rajčata a pečeme za občasného polévání doměkka.

Další recepty na úpravu kachny:

  • Kachna na hruškách
  • Kachna na víně s paprikami a bazalkou
  • Šťavnatá kachna
  • Pikantní kachna
  • Pečená kachna s mandlemi a jablky
  • Kachna na medu
  • Flámská kachna
  • Kachna s olivami
  • Kachna nadivoko
  • Kachna na pomerančích

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Další recepty

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz