Babinet.cz  /  Recepty  /  Španělské dušené kuře

Španělské dušené kuře

22.11.2005 - Redakce Babinet
  • 25 g hladké mouky
  • 1 lžička soli pepř
  • 1 lžíce papriky
  • 4 porce kuřete
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 1 velká pokrájená cibule
  • 2 rozetřené stroužky česneku
  • 6 pokrájených rajčat
  • 1 zelená paprika pokrájená na nudličky
  • 1,5 dl červeného vína
  • 3 dl kuřecího vývaru
  • 3 střední brambory oloupané a rozčtvrcené
  • 12 černých oliv bez pecky
  • 1 bobokový list
  • čerstvý chléb
Do většího igelitového pytlíku dejte mouku, sůl, pepř a papriku. Omyjte porce kuřete a utřete do sucha papírovým ubrouskem. Vložte je do pytlíku a protřepejte, aby se ve směsi obalily. Ve velkém ohnivzdorném hrnci rozehřejte olej. Přidejte porce kuřete a smažte je 5-8 minut na středním plameni, dokud nezačnou po obou stranách hnědnout. Děrovanou lžící je z hrnce vyjměte a dejte stranou. Přidejte do hrnce cibuli a česnek a smažte pár minut, dokud nezačnou zlátnout. Přidejte rajčata a papriku a poduste vše 2-3 minuty. Dejte zpět do hrnce porce kuřete. Přidejte víno, vývar a brambory, a pak olivy a bobkový list. Přikryjte hrnec pokličkou a 1 hodinu nechte zapékat v předehřáté troubě při 190 stupních Celsia. Podávejte horké s čerstvým chlebem.

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Další recepty

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz