Sloní žrádlo
300 g vepřové krkovice, 500 g brambor, 2 větší klobásy dle chuti, 4 cibule, 5 stroužků česneku, 100 g slaniny, pepř, kmín, sůl, sladká paprika, pálivá paprika, olej
Oloupané syrové brambory nakrájíme na větší kusy, maso a klobásy nakrájíme na zhruba stejně velké kusy jako brambory. Oloupanou cibuli na silnější kolečka, slaninu na plátky, česnek utřeme a všechno smícháme dohromady a dle chuti okořeníme, aby byl pokryt každý kousek. Směs rovnoměrně rozložíme na 3 díly alobalu, přilijeme trochu oleje a zabalíme do tvaru šišky. Pečeme asi 45 minut v troubě nebo na grilu.
Další recepty
-
Nadýchaný hrníčkový perník. Jednou vyzkoušíte a už nikdy neodoláte!
Perník je na přípravu velmi rychlý, a co se náročnosti týče, řadí se mezi ty...
-
Tradiční selský tatarák s olomouckými tvarůžky
Olomoucké tvarůžky jsou moravským zrajícím sýrem, který se vyrábí z...
-
V jednoduchosti je krása! Připravte si zelný salát s jablky
Zelí je významnou součástí našich kuchyní a nabízí mnoho možností, jak ho...
-
Tento osvěžující nepečený dezert zvládne každý! Zakysanka s jahodami nikdy nezklame
V obchodě i na trzích jsou již k dostání šťavnaté červené jahody, což je ideální doba...
Oblíbené recepty
- Oblíbený recept našich babiček? Pampeliškový sirup, který nesměl chybět v žádné domácnosti
- Stonky plné chuti: Rebarbora jako inspirace pro každého kuchaře
- Zapečené brambory aneb rychlý a sytý pokrm za pár korun
- Zamilované kuře: Neodolatelný recept pro májovou romantiku
- S novinkou značky Panzani připravíte excelentní jídla. Vyzkoušejte pár receptů
Náš tip
-
Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem
na webu pravopisne.cz
Vaše názory
Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)