Babinet.cz  /  Recepty  /  Maďarské šišky se zelím

Maďarské šišky se zelím

9.2.2006 - Redakce Babinet
  • 1 kg mletého masa
  • 200 g rýže
  • 3 cibule
  • 100 g špeku
  • 1 velký rajský protlak
  • 1,5 kg kysaného zelí
  • kysaná smetana
  • 2 stroužky česneku
  • sůl
  • pepř
  • Vegeta
  • kari
  • olej
Jednu cibuli nakrájíme na kostičky a zpěníme. Přidáme do mletého masa s česnekem, pepřem, solí, Vegetou a kari. Dvě další cibule zlehka osmahneme, přidáme rajský protlak, sůl a dáme stranou. Propláchnutou, nepředvařenou rýži smícháme s masovou směsí a vytvoříme šišky. Do většího hrnce klademe ve vrstvách: zelí, šišky, zelí, šišky. Vrchní poslední vrstvou má být zelí. Zalijeme směsí protlaku a cibule a dusíme alespoň 1 1/2 hodiny. Na talíři zalijeme smetanou.

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Další recepty

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz