Babinet.cz  /  Recepty  /  Tokajský guláš

Tokajský guláš

29.11.2005 - Redakce Babinet
  • 500 g vepřového ramínka
  • 1 rajče
  • 1 paprika
  • 300 g kysaného zelí
  • 1 dl kysané smetany
  • 20 g másla
  • sůl
  • mletá sladká paprika
Rajče spaříme vařící vodou, oloupeme a pokrájíme. Z papriky odstraníme jádřinec, opláchneme a pokrájíme na nudličky. Vložíme na rozehřáté máslo a krátce podusíme. Maso pokrájíme na kostky, přidáme k zelenině podusíme. Po chvilce přidáme kysané zelí, sůl a mletou papriku, podlijeme trochou vody a dusíme pod pokličkou, až maso změkne. Do guláše vmícháme smetanu a ihned podáváme.

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Další recepty

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz