Babinet.cz  /  Recepty  /  Japonské Teri-Jaki

Japonské Teri-Jaki

29.11.2005 - Redakce Babinet
  • 600 g vepřového masa
  • 2 pórky
  • 1 dl dezertního vína
  • 2 salátové okurky
  • špetka cukru
  • sůl
  • vegeta
  • 0,5 dl sójové omáčky
  • 1 lžička škrobu
  • ocet
  • vývar
Očištěné maso nakrájíme na tenké plátky, naklepeme dlaní, osolíme a zabalíme do nich očištěné, překrájené špalíčky pórku. Spíchneme párátkem a na rozpáleném oleji opečeme. Zalijeme zálivkou ze sójové omáčky, vína, octa, vegety, špetky cukru. Pod pokličkou dusíme doměkka. Měkké maso vyjmeme, do zálivky přidáme na nudličky nakrájené salátové okurky a zbytky pórku, podusíme, zahustíme máčeným škrobem, znovu krátce podusíme, a v omáčce prohřejeme závitky masa zbavené párátek. Hotové podáváme s rýží.

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Další recepty

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz