Babinet.cz  /  Recepty  /  Švej-ču-žou

Švej-ču-žou

29.11.2005 - Redakce Babinet
  • 600 g vepřové kýty
  • 2 vejce
  • 2 lžíce máčeného škrobu
  • 2 pórky
  • 1/4 hlávkového zelí
  • 1 šálek hovězího vývaru
  • sůl
  • olej
  • 2 lžíce sójové omáčky
  • 1 lžíce dezertního vína
  • 1/2 lžičky Glutasolu
  • 2 lžíce sádla
  • 1/2 lžičky drcených papriček chilli
  • 1/4 lžičky drceného japonského pepře
Vepřovou kýtu nakrájíme na velice tenké plátky a promícháme s vejci, solí a máčeným škrobem. Necháme asi 30 minut v chladničce odležet. Na pánvi rozpálíme větší množství oleje a maso do hněda opečeme za stálého míchání vidličkou, aby se neslepilo. Dobře osmažené maso vyjmeme a necháme okapat. Do zbylého oleje v pánvi nalijeme vývar, přidáme krátce spařené na kostky nakrájené zelí, na kostky nakrájený pórek, krátce podusíme, přidáme okapané maso, ochutíme sójovou omáčkou, dezertním vínem a mírně zahustíme máčeným škrobem. Maso přendáme na předehřátou mísu, na pánvi rozpálíme sádlo, ve kterém opražíme mleté papričky chilli a japonský pepř. Nasmíme přepálit! Takto ochuceným sádlem pokrm přelijeme a podáváme.

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Další recepty

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz