Babinet.cz  /  Recepty  /  Boloňská vepřová pečeně

Boloňská vepřová pečeně

29.11.2005 - Redakce Babinet
  • 700 g vepřové pečeně
  • 2 lžíce oleje
  • 2 stroužky česneku
  • sůl
  • mletý pepř
  • mletý fenykl
  • 40 g másla
  • 30 g cibule
  • 0,5l mléka
  • 1 lžíce sekané petrželové natě
  • 100 g dušených žampionů
Vepřové maso osolíme, opepříme, potřeme rozetřeným česnekem, okořeníme mletým fenyklem a necháme alespoň 2 hodiny v chladu odležet. Pak je opečeme na oleji a másle po všech stranách, přidáme nakrájenou cibuli, osmahneme, zalijeme mlékem a za občasného polévání dusíme do měkka. Měkké maso vyndáme, do omáčky přidáme sekanou petrželovou naý, dušené houby a ještě chvilku podusíme. Maso nakrájíme na plátky, dáme na mísu a přelijeme omáčkou.

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Další recepty

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz