Babinet.cz  /  Recepty  /  Vepřové kotlety bakoňské

Vepřové kotlety bakoňské

29.11.2005 - Redakce Babinet
  • 4 vepřové kotlety
  • 40 g slaniny
  • 2 lžíce sádla
  • 150 g žampionů
  • sůl
  • pepř
  • 0,2l smetany
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 1 lžíce mleté sladké papriky
Okraje kotlet nařízneme, aby se nekroutily. Potom kotlety naklepeme, osolíme, opepříme, obalíme v mouce a prudce opečeme po obou stranách na tuku. Mírně podlijeme a dusíme. Slaninu nakrájíme na kostičky, zpěníme na ní jemně nakrájenou cibuli, zasypeme mletou paprikou a zamícháme. Trochu podlijeme, přidáme nakrájené houby a sůl. Chvíli dusíme a přidáme ke kotletám. Měkké kotlety zahustíme smetanou rozšlehanou s moukou a dobře povaříme.

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Další recepty

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz