Babinet.cz  /  Recepty  /  Alsaský pekáček s kysaným zelím

Alsaský pekáček s kysaným zelím

29.11.2005 - Redakce Babinet
  • 500 g vepřového ramínka
  • 3 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 4 nožičky klobásy
  • 500 g brambor
  • 200 g tenkých plátků prorostlé slaniny
  • 1 kg kysaného zelí
  • 4 bobule jalovce
  • 2 bobkové lístky
  • 2 hřebíčky
  • 1 lžička soli
  • 1/2 lžičky pepře
  • 1/8 l suchého bílého vína
  • 1/4 l slepičího bujónu
Dno zapékací mísy vyložíme polovinou slaniny. Na slaninu rozložíme polovinu kysaného zelí, přidáme 2 bobule jalovce, 1 bobkový list, 1 hřebíček, sůl a pepř. Brambory nakrájené na plátky položíme na zelí a na ně rozložíme očištěné na malé kousky nakrájené vepřové ramínko spolu s klobásami, které několikrát propíchneme po obvodu vidličkou, nakrájenou cibuli a česnek. Navrch rozložíme zbytek kysaného zelí, koření a slaniny. Zalijeme bílým vínem a vývarem a přikryjeme pokličkou. Dusíme v předehřáté troubě zhruba 3 hodiny.

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Další recepty

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz